Gebze İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Gebze Yağmur Akademi, iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmak isteyenler için profesyonel eğitim programları sunmaktadır. Türkiye’nin önde gelen İSG kurslarından biri olarak, size profesyonel Gebze İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi sunuyoruz. Siz de A Sınıfı, B Sınıfı ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri, İş Yeri Hekimliği Eğitimi, Diğer Sağlık Personeli (İş Yeri Hemşireliği) Eğitimi gibi çeşitli kurslar ile kariyerinizde bir adım öne çıkabilirsiniz.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olmak için eğitimleri başarıyla tamamlayarak sınavı kazanmalısınız. Yüksek başarı için hemen Gebze Yağmur Akademi Eğitim programlarına katılabilirsiniz.
A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı

B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı Belgesi olan kişiler, 4 yıl fiili çalışma süresini doldurduktan sonara A sınıfı belge alabilirler. Bunun için A Sınıfı Uzmanlık için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmak ve sınavlara hazırlamak için oldukça kapsamlı bir eğitim vermekteyiz. Peki, A sınıfı Uzmanlığı eğitimi için gerekli şartlar nelerdir?

Tüm bu kişisel özelliklerin yanında A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alabilmek için daha teknik şartlar gereklidir. Bu şartlar şöyle sıralanabilir:

  • Öncelikle A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için mutlaka eğitimlere katılmak gerekir.
  • Uzman olmak isteyen kişilerin iş güvenliği veya iş sağlığı ve güvenliği dallarında doktora yapan, mimar, teknik eleman veya mühendis olmak gerekir.
  • En az dört yıl B sınıfı iş güvenliği uzmanı belgesi ile görev yapmış olması gerekir.
  • A sınıfı eğitimlerine katıldıktan sonra yapılacak olan sınavda başarılı olmak gerekir.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim programlarına katılmak isteyen adayların Yağmur Akademi’ye aşağıdaki belgeler ile birlikte başvurmaları gerekir…

Detaylar

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

Gebze Yağmur Akademi eğitimlerini tamamlayarak B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilirsiniz. eğitimden sonra ÖSYM İSG sınavını kazanmalısınız. Sınavı kazanmak için gerekli tüm eğitimleri size sağlıyoruz.
B Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı

B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyen ve B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis, mimar veya teknik elemanlara, İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği alanında yüksek lisans yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınavda başarılı olanlara verilir.

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim programlarına katılmak isteyen adayların Yağmur Akademi’ye aşağıdaki belgeler ile birlikte başvurmaları gerekir:

  • Başvuru dilekçesi
  • Diploma
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Fiili Çalışma Raporu ; (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitim programına katılacaklar için (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını gösteren belgeler(İSG KATİP Kişi Kartı alanında “Fiili Çalışma Raporu” alanından alınan rapor en az 1090 güne tekabül etmelidir)…
Detaylar

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olmak hemen Gebze Yağmur Akademi Eğitim katılmalısınız. Yeni dönem kayıt kampanyalarını kaçırmamak için acele edin
C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı

C sınıfı iş güvenliği, az tehlikeli iş yerlerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan düzenlemeleri ifade eder. Bu uzmanlık alanı, iş yerlerinde risk değerlendirmesi yaparak, çalışanların güvenliğini artırmayı hedefler. İş sağlığı ve güvenliği kanunları çerçevesinde belirlenmiş kurallar ve standartlar uygulanır.

 

C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Kimdir?

C sınıfı iş sağlığı güvenliği uzmanı, az tehlikeli iş yerlerinde çalışanların güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alan profesyoneldir. Görevleri:

  • İş yerlerinde tehlike ve risk değerlendirmesi yapmak
  • Çalışanlara güvenlik eğitimleri vermek
  • Acil durum planları hazırlamak
  • İş kazalarını önlemek için önlemler almak
  • Yasal mevzuata uyumu denetlemek

C Sınıfı İSG Uzmanı Olma Şartları

C sınıfı İSG uzmanı olmak için, ilgili bir üniversiteden mezun olmak ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak gereklidir. Ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olunmalıdır. Başarılı olmak için adaylar 70 ve üzeri puan almalıdır. Sertifika alındıktan sonra, uzmanlar az tehlikeli iş yerlerinde çalışabilir…

Detaylar

İş Yeri Hekimliği Eğitimi

İş Yeri Hekimliği Eğitimi
İş Yeri Hekimliği Eğitimi

İş yeri hekimi eğitimi, hekimlerin iş yerlerinde iş güvenliği ve sağlığı konusunda hizmet vermesini sağlamaktadır. Bakanlıkça belirlenecek eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Eğitim süreleri, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz. Teorik eğitimin en fazla yarısı uzaktan eğitim ile verilebilir. Uygulamalı eğitimler, iş güvenliği uzmanı bulunan bir işyerinde yapılır.

İşyeri hekimliği ile ilgili eğitimler 27768 sayılı yönetmeliğe göre belirlenir. Eğitim sonrasında alınmış olan sertifika 5 yıllıktır. 5 yılın ardından tekrar vize yaptırmak gerekir.

Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?

Türkiye’de ki tıp fakültesi mezunları ya da yurtdışında tıp okumuş ve YÖK’ten denkliğini almış (diploması sağlık bakanlığınca onaylı) tıp fakültesi mezunları bu kursu alarak işyeri hekimi olabilir…

Detaylar

İş Yeri Hemşireliği (Diğer Sağlık Personeli-DSP) Eğitimi

İş Yeri Hemşireliği (Diğer Sağlık Personeli-DSP) Eğitimi
İş Yeri Hemşireliği (Diğer Sağlık Personeli-DSP) Eğitimi

 

6331 sayılı yasa kapsamında işyerlerinde istihdam edilmesi gereken personellerden biri de işyeri hemşiresi ya da kanuni adı ile diğer sağlık personelidir.

Diğer sağlık personeli, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde işyeri hekimine destek olarak çalışanların sağlık işlerini yürüten kişidir. Diğer sağlık personeli, yönetmelikte geçen adı olup işyeri hemşiresi olarak da tanımlanır.

Diğer Sağlık Personeli Kimdir?

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununda geçen İSG kurul çalışmalarında ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimiyle ortaklaşa çalışan ve bu eğitimi almış olan kişi “Diğer Sağlık Personeli” olarak adlandırılmaktadır. Yine bu kanun kapsamında, İş yeri Hekimi çalıştırmak zorunda olan her işletme ayrıca diğer sağlık personeli de çalıştırmak zorundadır…

Detaylar

Gebze Yağmur Akademi Temel İSG Eğitimleri

Gebze Yağmur Akademi, profesyonel Temel İSG Eğitimleri:

hijyen egitimi 001

Hijyen Eğitimi

5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre, aşağıda belirtilen mesleklerde çalışan meslek mensuplarına Hijyen Eğitimi…

Detaylar
yuksekte calisma egitimi 001

Yüksekte Çalışma Eğitimi

Yüksekte Çalışma düşüldüğü zaman yaralanma riski bulunan işlerde çalışan kişilerin çalışma ortamına verilen addır. Bu tarz işlerde çalışan kişiler…

Detaylar
c sinifi.jpeg

Çalışanların İSG Eğitimi

İş Kanununun 2 nci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen asıl işveren-alt işveren ilişkisi kurulan işyerlerinde, her işveren kendi çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği…

Detaylar

Gebze Yağmur Akademi, Gebze İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile iş sağlığı ve güvenliği alanında kariyer yapmak isteyenler için en doğru adrestir. Profesyonel eğitmen kadrosu, kapsamlı eğitim içerikleri ve öğrencilere sunduğu destek ile sektörde fark yaratır. Siz de iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmak istiyorsanız, Gebze Yağmur Akademi’nin eğitimlerine katılın ve geleceğinize yatırım yapın.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi için Gebze Yağmur Akademiye şimdi başvuru yaparak yağmur akademiden ilgili eğitimi alabilirsiniz. Hem uzmanlık sınavı için sınav hakkınızı bizimle kazanıp hem de Sınav başarı oranınızı siz de bizimle yükseltebilirsiniz.